VI FINDER OS SELV I MØDET MED ANDRE

VI FINDER OS SELV I MØDET MED ANDRE

VI FINDER OS SELV I MØDET MED ANDRE

Respekta

Respekta står for respekt. Ikke den hierarkiske form for respekt hvor nogle kan kræve mere respekt end andre, men den gensidige og ligeværdige respekt mennesker imellem.

Ordet “respekt” kommer fra det latinske “respectus”, som betyder “at se tilbage”, eller man kunne sige “at se igen” eller “tage hensyn til”. I ordet ligger der således den betydning, at jeg gerne vil respektere dig og se dig, som du er lige nu og her uden fordomme eller forudindtagethed. Samtidig er der også den iboende betydning, at jeg gerne vil støtte dig i at se på dig selv med kærlige og respektfulde øjne.

For at egentlig mellemmenneskelig respekt er mulig, så er det derfor også nødvendigt med kærlighed og tilknytning. Det er vigtigt at kunne se en værdi i sig selv og i andre, og det er vigtigt at kunne knytte sig til andre i meningsfulde relationer. Det er ikke altid noget, som man kan. Hvis man har oplevet usikker tilknytning i sin barndom, så er det svært at stole på andre mennesker. Det er heldigvis noget, som man langsomt kan blive i stand til (igen), da hjernen er i stand til at danne helt nye spor. Det at kunne rumme nærhed og sætte pris på nærhed kan dannes som en ny erfaring i hjernen, og utryg tilknytning kan blive mere og mere tryg.

Det er ligeledes vigtigt at lære at passe på sig selv, hvilket også kaldes egenomsorg eller selvregulering. Selvregulering muliggør, at du bedre vil kunne rumme dig selv og derfor bedre kan rumme andre. Hvis du er særligt sensitiv, så kender du sikkert til den følelse, at det hele bare bliver for meget. Det sker, når du bliver overstimuleret, og her er det rigtig vigtigt, at du respekterer dig selv ved at lytte til dig selv og trækker dig fra yderligere stimuli, så snart det er muligt. Du kan ikke være noget for andre, hvis du ikke kan være noget for dig selv. Egenomsorg og selvregulering er ligeledes noget, som langsomt kan styrkes gennem nye erfaringer. Det er meget heldigt, at hjernen rummer så stor plasticitet.

Lidt om mig

Jeg hedder Anne Katrine Hummelgaard og er 45 år. Jeg er uddannet fra Københavns Gestalt Institut, der er godkendt af Reflektor og Psykoterapeutforeningen. Jeg sørger for løbende at efteruddanne mig, modtage supervision på mine samtaler og går jævnligt selv i terapi. Alt dette er din garanti for, at kvaliteten er i orden.

Jeg har i 10 år arbejdet som frivillig i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Desuden har jeg arbejdet på Furesø Ungdomsskole, hvor jeg har hjulpet med at styrke de unge menneskers selvværd og selvtillid i forbindelse med eksamen og fremlæggelser. Jeg er oprindeligt uddannet cand.mag. i dansk og teatervidenskab, og jeg beskæftiger mig en del med drama og teater. Jeg arbejder desuden som ekstern konsulent for Socialstyrelsen, hvor jeg hjælper med at udarbejde interviewguides og facilitere kvalitative interviews i forhold til peer-støtte (når en person, som selv har haft psykisk sygdom inde på livet, bruger sin særlige erfaring til at hjælpe andre med en psykisk sygdom).

Jeg bor i Græsted sammen med min familie og 2 søde golden retrievers samt en kat. Ude i haven har vi høns og i nogle år også ænder. 

Psykoterapi

Har du brug for at få bearbejdet svære oplevelser i dit liv? Eller står du over for noget, som er ved at ændre din tilværelse? Med psykoterapi kan du få hjælp til at håndtere forskellige hændelser.

Læs mere

​Spiseforstyrrelser

Starter ofte som en redningsplanke, man klamrer sig til, når man ikke kan se andre muligheder, og livet føles som et frådende hav. Men på et tidspunkt bliver spiseforstyrrelsen et problem i sig selv og man får brug for hjælp.

Læs mere

Dramaterapi

Er meget udramatisk, idet svære problematikker kan ses på sikker afstand igennem f.eks. et billede, sandplay eller historier. Dramaterapi er især velegnet, hvis man har oplevet traumatiske ting og /eller er meget visuelt orienteret.

Læs mere

​Pårørende

Mange som har været pårørende til psykisk sygdom igennem længere tid, vil selv i perioder have brug for støtte. Især hvis man er (voksent) barn af en person med en psykisk sygdom, kan man have brug for hjælp.

Læs mere

Eksamensangst

Oplever man angst for at gå til eksamen, er det vigtigt at vide, at selv om angst er meget ubehageligt, så er det ikke farligt, og man kan lære at håndtere sin angst med de rette værktøjer. Eksamensangst er ikke ualmindeligt.

Læs mere

Særlig sensitiv

Hvordan lever man med og ikke imod dette fine temperament? Jeg kan give værktøjer, der kan hjælpe dig i forhold til f.eks. arbejde og parforhold. Det skal ikke være en byrde at være sensitiv.

Læs mere

Besværlige følelser

Uanset hvad du føler, om du er ked af det, frustreret, sur eller vred, så er det okay. Men nogle følelser kan være svære at håndtere. De svære og mere besværlige følelser kan jeg hjælpe dig med at komme til bunds i. 

Læs mere

Hvis du har brug for at tale så ringer vi dig gerne op. Hvad end du vil tale om forløb, priser eller noget helt andet er du altid velkommen til at udfylde formularen.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt